Sri Lanka

Arugam Bay

Arugam Bay is een klein plaatsje aan de oostkust van Sri Lanka. Het bestaat eigenlijk uit niet veel meer dan één straat, maar toch bezoeken steeds meer reizigers de kustplaats. Waarom? Je surft hier op de beste golven van Sri Lanka! Enne, voor niet-surfers is er ook genoeg leuks te doen!

Surfen in Arugam Bay

Van juni tot september zijn de golven in Arugam Bay perfect voor surfers. Of je nou een beginner of juist ervaren bent, er is altijd wel een surfspot die aansluit bij je niveau. De populairste surflocaties zijn Main Point, Whiskey Point en Peanut Farm. De beginnelingen mogen het proberen bij Baby Point.

Strandbestemming aan de oostkust

Ook als je gewoon wilt luieren aan het strand is Arugam Bay een goede bestemming. Het strand is ontzettend lang, dus er is altijd wel een fijn plekje te vinden waar je in alle rust je handdoekje neer kunt leggen. Zeker wanneer het veel regent in de populaire badplaatsen aan de zuidwestkust van Sri Lanka (mei t/m september) zoals Mirissa is Arugam Bay een heel fijn alternatief. Hier is het namelijk alleen echt slecht weer van november t/m januari.

Bezienswaardigheden in Arugam Bay

Als je even iets anders wil dan relaxen of surfen, dan heeft Arugam Bay een aantal leuke plekken in de omgeving die je kunt bezoeken. Het uitzicht dat je over de omringende natuur hebt bij het Kudumbigala Monastery is fenomenaal. Het is absoluut aan te raden om naar deze afgelegen plek te rijden. Houd je ogen onderweg goed open, want je zit in een natuurgebied en misschien zie je onderweg wel apen en olifanten!

Om nog meer wildlife te spotten kun je een lagoon safari maken. Je gaat dan met een bootje de lagune op en hebt grote kans om olifanten, apen en krokodillen te zien. Wil je niet teveel geld uitgeven, dan kun je ook zelf naar Crocodile Lake rijden en daar van een veilig afstandje naar de krokodillen in het water kijken.

Een ander tof uitzicht heb je vanaf Elephant Rock. Je kijkt uit over de stranden en de zee. Zorg wel dat je hier voor zonsondergang weer weg bent, want ook in dit gebied leven krokodillen.

Beste reistijd voor Arugam Bay

Het surfseizoen loopt van juni tot september, maar ook buiten deze maanden heb je kans op fijne surfgolven. Als je niet enkel voor het surfen naar Arugam Bay gaat, kun je de bestemming bijna het gehele jaar door bezoeken. Alleen in november, december en januari valt er wel erg veel regen en door het slechte weer sluiten veel restaurants, winkels en hotels hun deuren. Die periode kun je dus beter overslaan!

Overnachten

Green Ocean Bay
Green Ocean Bay

Schone, ruime kamers met airco en eigen badkamer - vriendelijk en behulpzaam personeel - op 5 min. lopen van het strand en centrum

Aqua Blue
Aqua Blue

Dichtbij het strand - goede kamers met alle benodigde faciliteiten - gratis fietsen te leen - eigen balkon met hangmat

Populair op Travly