Peru

Arequipa

De witte stad Arequipa ligt in het zuiden van Peru op 2.325 meter boven zeeniveau. De stad dankt haar bijnaam aan de witte gebouwen die je overal ziet. In de omgeving van Arequipa liggen drie vulkanen, waarvan Misti de bekendste is. Hoe bijzonder is het om midden op het bruisende plein Plaza de Armas te staan en in de directe omgeving van de stad vulkaantoppen te zien van meer dan 5.000 meter hoog!

Het Plaza de Armas is het centrale punt van het leuke, historische centrum van Arequipa. Aan dit plein vind je schattige restaurants en hippe rooftopbars, maar ook een prachtige kathedraal. De kathedraal is open voor bezoekers en vanaf het dak heb je het perfecte uitzicht over de stad en de vulkanen.

Een absolute must see in Arequipa is het Santa Catalinaklooster. Het klooster is jarenlang gesloten geweest voor publiek en niemand wist wat daarbinnen gebeurde. In 1970 is het klooster opengesteld en het is prachtig. Het is een compleet netwerk aan pittoreske straatjes en binnenplaatsjes en is eigenlijk gewoon een dorp in een stad te noemen. Bijzonder zijn de kleuren van de muren, dit varieert van warm rood tot felblauw.

Heb je meer tijd in Arequipa, ga dan naar Viewpoint Mirador de Yanahuara. Hier heb je een heerlijk rustig parkje, kleine kerk en een prachtig uitzicht over de stad en de Misti vulkaan. In het Museo Santuarios Andinos kun je de unieke Inca mummie Juanita bewonderen die bekend staat als best bewaarde mummie in Zuid-Amerika. De San Camilo Market is perfect om overheen te struinen en wat boodschappen te doen. Er komen nog weinig toeristen, je bent even in het echte Peruaanse leven. Verder leent de woestijnachtige omgeving van Arequipa zich goed voor een mooie wandel- of paardrijtocht. Je kunt ook met een gids de Misti vulkaan beklimmen. Dit schijnt conditioneel gezien wel vrij heftig te zijn, en koud!

Overnachten

El Portal De San Lázaro
El Portal De San Lázaro

Keurige hotelkamers met eigen badkamer - in het hart van Arequipa - goed ontbijt inbegrepen.

Hostal Bubamara
Hostal Bubamara

Uitzicht op de vulkaan - goede prijs/kwaliteitverhouding - bestseller in Arequipa.

Populair op Travly