Spanje

Andalusië

Wauw, Andalusië, wat ben je mooi! Alles wat wij typisch Spaans vinden, kom je tegen in Andalusië. Het flamenco dansen, stierenvechten en de sherry komt van oorsprong uit deze prachtige regio. Andalusië heeft een rijke geschiedenis en de invloed van de Moren is nog steeds duidelijk zichtbaar door de architectuur. Andalusië heeft een aantal prachtige steden die omringd worden door een prachtig berglandschap. De bevolking is passievol en dat voel je. Een gebied met een authentieke sfeer! Er is zoveel te bewonderen dat het vrijwel niet in één trip past.

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en direct al één van de redenen waarom deze regio zo populair is. Kleine steegjes, sfeervolle pleinen en de prachtige gebouwen zoals Plaza de España en het historische koninklijk paleis Alcázar. Begint het al te kriebelen? Het mooie is, er is nog zoveel meer! De klokkentoren Giralda, de grote kathedraal Maria de la Sede (127 meter lang en 83 meter breed), Torre del Oro en Museo Arqueológico zijn slechts het begin. Je beleeft Sevilla pas echt als je eet in een typische bodega en aanwezig bent bij optredens van flamenco dansers. Een lokale specialiteit uit Sevilla die je zeker moet proeven is Vino de Naranja, oftewel sinaasappelwijn.

In Granada vind je de meest bezochte trekpleister van heel Spanje, het Alhambra. Tijdens de Moorse overheersing was Granada één van de belangrijkste steden in Europa. Dit heeft ervoor gezorgd dat je nog in allerlei facetten de Moorse invloeden tegenkomt, je waant je in Marokkaanse sferen. Granada is een grote stad, maar door de kleine steegjes en knusse wijkjes voelt het niet zo. De wijken Albaycin of Sacromonte zijn perfect om een paar uur rond te dwalen.

Bij een rondreis door Andalusië staat ook Córdoba vaak op de lijst met bestemmingen. 1000 jaar geleden was dit de machtigste stad ter wereld! Dit was het hart van het Moorse Rijk. De enorme moskee, de Mezquita, is na de Moorse overheersing in tact gebleven. In de moskee is een kathedraal gebouwd. De combinatie van Moorse en katholieke elementen is erg bijzonder!

De kuststad Málaga wint aan populariteit in het wonderschone Andalusië. De stad combineert culturele bezienswaardigheden met langgerekte stranden, goede winkelmogelijkheden en een bruisend uitgaansleven. Overal vind je restaurantjes en tapasbars.

Populair op Travly