Bolivia

Amboro National Park

Vogelliefhebbers zullen Amboro National Park zeker op hun wensenlijstje hebben staan. Het park kent een ontzettend gevarieerde flora en fauna en is de thuisbasis van ontzettend veel dieren. Je vindt hier meer dan 800 vogelsoorten! En dat is niet het enige, in het enorme park (4.425 km²) leven ook nog eens meer dan 170 zoogdieren en 130 reptielen. Reuze-miereneters, jaguars of grote luiaards, je kunt ze zomaar tegenkomen in dit nationaal park!

Amboro NP ligt slechts 40 kilometer ten westen van Santa Cruz en is de perfecte plek om te ontsnappen aan de stadsdrukte en jezelf onder te dompelen in een hele andere omgeving. Het Amboro National Park heeft een unieke geografische ligging. Het park ligt in de samenstroming van drie verschillende ecosystemen, namelijk het Amazonegebied, de Chaco en de Andes. Door die bijzondere ligging vind je er zo’n rijke flora en fauna.

In het park wandel je door regenwoud, bewonder je watervallen en spot je de bijzonderste dieren. Het is verplicht om het park te bezoeken onder leiding van een gecertificeerde gids. Ook zijn er mogelijkheden om paard te rijden of te kanoën. Vervelen zul je je niet in dit verbluffende natuurpark!

Populair op Travly