Nieuw-Zeeland

Abel Tasman National Park

Het Abel Tasman National Park is het kleinste natuurpark van Nieuw-Zeeland, maar met haar paradijselijke natuur één van de mooiste en populairste parken van het Zuidereiland. Heldere wateren, goudgele stranden en een weelderig binnenland wat je perfect te voet of per kajak kan ontdekken. In de bossen leven vele soorten vogels en in de zee kun je dolfijnen en zeehonden spotten. Het park heeft de meeste zonuren van Nieuw-Zeeland, ook niet vervelend natuurlijk!

Er zijn diverse wandeltochten die je zelfstandig of met een gids kunt lopen. De Abel Tasman Coastal Track is populair, vanwege de prachtige uitzichten en de toegankelijkheid van de tocht. De route is 51 kilometer en dit leg je meestal af in 2 of 3 dagen. Je loopt ongeveer 4 uur per dag langs heldere baaien, mooie stranden, langs steile kliffen en over hangbruggen. Eén van de mooiste baaien is Sandfly Bay waar het water prachtig groen kleurt. Een minder begaanbare route is de Inland Track. Deze duurt 3 a 4 dagen en is wat ruwer en moeilijker. Je komt met deze wandelroute wel echt bij de verborgen plekjes waar je met de auto niet kan komen. De Wainui Falls en Harwood’s Hole (een 176 meter diepe schacht) zijn highlights in het park en met de Inland Track kom je hier langs gelopen.

Een andere manier om het park te ontdekken is per kajak. Door het rustige water is het park goed geschikt voor zeekajakken. In Marahau kun je instructielessen zeekajakken volgen als je nog geen ervaring hebt. Vervolgens kun je lekker op je eigen tempo langs de prachtige baaien en stranden en misschien kom je onderweg wel dolfijnen tegen!

Populair op Travly