Zuid-Amerika

Als reiziger ben je nooit uitgekeken in Zuid-Amerika. De wonderschone landschappen, koloniale steden en vriendelijke mensen zullen zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Het magische Machu Picchu, de groene Amazone, het uitgestrekte Salar de Uyuni en het imposante Patagonië behoren zeker tot de top bezienswaardigheden van dit continent. Je reist door prachtige natuur, sfeervolle steden en ontdekt de boeiende geschiedenis van dit werelddeel. Zuid-Amerika verveelt nooit!

Praktische informatie Zuid-Amerika

Blogs over Zuid-Amerika

0

Gek op carnaval? Dit zijn de tofste carnavals ter wereld!

Tel jij de weken al een tijdje af, ken je alle teksten van de carnavalsliedjes uit je hoofd en heb je je creatiefste outfit al klaarliggen? Dan móet je wel een echte fan zijn van carnaval. Dit weekend gaat het in het zuiden van Nederland weer helemaal los. Verklede feestvierders nemen de steden én dorpen compleet over en bij ieder café hoor je de vrolijke carnavalskrakers uit de speakers knallen. Niet alleen in Nederland wordt carnaval uitbundig gevierd. Op meerdere plekken in de wereld pakken ze groots uit. Ideetje voor volgend jaar?

1

De verborgen parels van Peru

Het bijzondere Peru staat al een paar jaar bovenaan mijn verlanglijstje met landen die ik wil bezoeken. Natuurlijk Machu Picchu, maar ook de bergen, canyons, Nazcalijnen en de mysterieuze overblijfselen uit het Inca tijdperk maken dit voor mij een echte topbestemming. Toen we gingen bepalen waar we tijdens onze wereldreis allemaal naartoe zouden gaan, werd Peru als één van de eerste landen opgeschreven. Daarom ging ik me wat meer verdiepen in het waanzinnige land en wat bleek? Er zijn waanzinnige highlights die bijna iedere toerist overslaat! Als je Peru écht wilt ontdekken, lees dan snel waar je de meest fantastische plekken vindt die je ook nog eens voor jezelf hebt!

Beziens­waardigheden Zuid-Amerika

Merengebied

Chili

Iquitos

Peru

Moyobamba

Peru

Leticia

Colombia