Oceanië

Australië en Nieuw-Zeeland staan bij bijna iedere reiziger hoog op het verlanglijstje. En met zo ontzettend veel highlights is dat niet gek! Wereldberoemde plekken zoals het Great Barrier Reef, de Whitsundays en Milford Sound liggen in Oceanië. De sfeer is er relaxt en er zijn goede mogelijkheden om reizen te combineren met werken. Backpackers van over de hele wereld trekken dan ook naar deze spectaculaire landen voor de ultieme reiservaring!

 

Praktische informatie Oceanië

Blogs over Oceanië

1

Voor op je bucketlist: NYE in Sydney

3, 2, 1… Gelukkig nieuwjaar! Oud & Nieuw is voor mij één van mijn favoriete feestjes. Even terugkijken op het afgelopen jaar en vol enthousiasme en plannen beginnen aan een nieuw jaar. Samen met vrienden of familie proost je op een mooi jaar en geniet je van het vuurwerk dat de lucht in allerlei kleuren verlicht. Wil je dit feestje 100x groter meemaken, dan móet je een keer met Oudejaarsavond in Sydney zijn. De grote vuurwerkshow is onvergetelijk!

3

De top 10 reislanden voor 2018

Waar moet je volgend jaar nu écht naartoe? Over die vraag buigen ze zich ieder jaar bij Lonely Planet. Auteurs, bloggers en redacteurs gaan met elkaar in discussie: wat is hip, waar doe je echt nieuwe ervaringen op en welke landen worden ondergewaardeerd? Uiteindelijk komt er dan een top 10 aan beste reislanden voor 2018 uit. Een fantastische inspiratie wat er op het verlanglijstje moet voor volgend jaar!

7

Waarom onze wereldreis niet door kan gaan…

13 november, dat was onze vertrekdatum voor het grootste avontuur in ons leven. De weken en zelfs de dagen werden afgeteld. We konden niet wachten! Alles liep op rolletjes. We hadden meer geld gespaard dan verwacht, een onwijs mooie route bedacht, potentiële huurders voor ons appartement gevonden en ons one-way-ticket was geboekt. Wat kon ons nu nog tegenhouden?! Blijkbaar toch nog één ding. Iets waar je zelf geen invloed op hebt en wat wel in orde moet zijn voor zo’n grote reis: je gezondheid.

Beziens­waardigheden Oceanië

Darwin

Australië

Uluru

Australië

Fraser Island

Australië

Horizontal Falls

Australië