Oceanië

Australië en Nieuw-Zeeland staan bij bijna iedere reiziger hoog op het verlanglijstje. En met zo ontzettend veel highlights is dat niet gek! Wereldberoemde plekken zoals het Great Barrier Reef, de Whitsundays en Milford Sound liggen in Oceanië. De sfeer is er relaxt en er zijn goede mogelijkheden om reizen te combineren met werken. Backpackers van over de hele wereld trekken dan ook naar deze spectaculaire landen voor de ultieme reiservaring!

 

Praktische informatie Oceanië

Blogs over Oceanië

0

Het toeristenvisum voor Australië | Alle info op een rij

Het is een droom van veel mensen: een reis door Australië. Dit populaire vakantieland heeft prachtige landschappen, toffe steden en een interessante cultuur en geschiedenis. Niet gek dat het land – ondanks de grote afstand – jaarlijks zoveel Nederlandse toeristen trekt. Al voordat je op het vliegtuig naar Australië stapt, wordt gecheckt of je wel een geldig visum hebt. Iets wat je vooraf moet regelen dus! Ga jij binnenkort een reis maken ‘Down Under’, lees dan eerst even dit blog over het benodigde visum voor Australië.

1

Voor op je bucketlist: NYE in Sydney

3, 2, 1… Gelukkig nieuwjaar! Oud & Nieuw is voor mij één van mijn favoriete feestjes. Even terugkijken op het afgelopen jaar en vol enthousiasme en plannen beginnen aan een nieuw jaar. Samen met vrienden of familie proost je op een mooi jaar en geniet je van het vuurwerk dat de lucht in allerlei kleuren verlicht. Wil je dit feestje 100x groter meemaken, dan móet je een keer met Oudejaarsavond in Sydney zijn. De grote vuurwerkshow is onvergetelijk!

3

De top 10 reislanden voor 2018

Waar moet je volgend jaar nu écht naartoe? Over die vraag buigen ze zich ieder jaar bij Lonely Planet. Auteurs, bloggers en redacteurs gaan met elkaar in discussie: wat is hip, waar doe je echt nieuwe ervaringen op en welke landen worden ondergewaardeerd? Uiteindelijk komt er dan een top 10 aan beste reislanden voor 2018 uit. Een fantastische inspiratie wat er op het verlanglijstje moet voor volgend jaar!

Beziens­waardigheden Oceanië

Perth

Australië

Outback

Australië

Lake Taupo

Nieuw-Zeeland

Fiordland National Park

Nieuw-Zeeland