Oceanië

Australië en Nieuw-Zeeland staan bij bijna iedere reiziger hoog op het verlanglijstje. En met zo ontzettend veel highlights is dat niet gek! Wereldberoemde plekken zoals het Great Barrier Reef, de Whitsundays en Milford Sound liggen in Oceanië. De sfeer is er relaxt en er zijn goede mogelijkheden om reizen te combineren met werken. Backpackers van over de hele wereld trekken dan ook naar deze spectaculaire landen voor de ultieme reiservaring!

 

Praktische informatie Oceanië

Blogs over Oceanië

0

Wellington: de speciaalbier hoofdstad van Nieuw-Zeeland | Een rondje langs brouwerijen

Eerlijk gezegd zijn we niet echt gecharmeerd van de steden en dorpen in Nieuw-Zeeland. We missen sfeer, gezelligheid, leuke dingen om te doen. Het is echt de natuur waarvoor we zijn afgereisd naar de andere kant van de wereld, maar soms moet je toch in een stad zijn. Voor mijn maandelijkse injectie waren we twee keer twee dagen in de hoofdstad van Nieuw-Zeeland: Wellington. Gelukkig ontdekten we snel dat Wellington ook wel ‘beer capital of New Zealand’ genoemd wordt vanwege de grote hoeveelheid brouwerijen in de stad. Wij maakten een rondje langs verschillende brouwerijen!

0

Ongerepte stranden, woeste kliffen & gratis wildlife spotten | Maak een roadtrip door The Catlins

Ik hoor je denken: The Catlins? Ik moet eerlijk zeggen, ik had ook nog nooit van deze regio in Nieuw-Zeeland gehoord. Maar het bleek de ideale bestemming na het toeristische Milford Sound en Fiordland National Park. Wat een rust hier! Het gebied zit vol ruige baaien met indrukwekkende kliffen. En met een beetje geluk spot je er zeeleeuwen, dolfijnen, zeehonden of de bijzondere geeloogpinguïn. Helemaal gratis!

1

7x de leukste stops aan de schitterende Milford Road | In het Fiordland National Park

De Milford Road is één van de bekendste wegen in Nieuw-Zeeland en dat is niet zomaar. Milford Road loopt door het adembenemend mooie Fiordland National Park en er zijn erg veel gave stops op de route van Te Anau naar Milford Sound. Plan dus meer dan genoeg tijd voor deze gave mini roadtrip!

Beziens­waardigheden Oceanië

Fiordland National Park

Nieuw-Zeeland

Rotorua

Nieuw-Zeeland

Lake Tekapo

Nieuw-Zeeland

Matamata

Nieuw-Zeeland