Afrika

Wie houdt van avontuur, natuur en wildlife zit in Afrika meer dan goed. De oneindige leegte en droogte in Namibië blijft verbazen. En dat terwijl buurland Botswana juist weer de ontzettend groene en waterrijke Okavangodelta heeft. Wat een plaatje is dat! Wil je wilde dieren spotten, dan kun je in Afrika op tal van plekken terecht. Wie weet sta je ineens wel oog in oog met de koning der dieren, de leeuw!

Praktische informatie Afrika

Blogs over Afrika

0

De top 10 reislanden voor 2019

Waar moet je volgend jaar écht naartoe? Bij Lonely Planet weten ze het wel! Ieder jaar wordt er onder hun auteurs, bloggers en redacteurs flink gediscussieerd over de beste reislanden van het moment. Een lijst met de 10 leukste landen, regio’s en steden is het resultaat! Een betere inspiratie voor je ‘travel wishlist’ kun je niet krijgen, toch? Wij vertellen je welke 10 landen een bezoekje waard zijn in 2019!

0

23 dagen, 6.000 kilometer en 10 prachtplekken – de ultieme route door zuidelijk Afrika

Kilometerslange vlaktes, immense zandduinen, kletterende watervallen en waanzinnig wildlife. Daar denk ik aan als ik terugdenk aan onze reis door zuidelijk Afrika in 2016. Twee jaar geleden vertrokken we op dit avontuur en wat heeft de Afrikaanse wildernis indruk op me gemaakt. Tijd om die mooie herinneringen terug te halen aan de hand van onze lange maar indrukwekkende route!

3

De top 10 reislanden voor 2018

Waar moet je volgend jaar nu écht naartoe? Over die vraag buigen ze zich ieder jaar bij Lonely Planet. Auteurs, bloggers en redacteurs gaan met elkaar in discussie: wat is hip, waar doe je echt nieuwe ervaringen op en welke landen worden ondergewaardeerd? Uiteindelijk komt er dan een top 10 aan beste reislanden voor 2018 uit. Een fantastische inspiratie wat er op het verlanglijstje moet voor volgend jaar!

Beziens­waardigheden Afrika

Wijnlanden

Zuid-Afrika

Okavangodelta

Botswana

Namib-Naukluft National Park

Namibië

Mana Pools National Park

Zimbabwe