Travly’s tip in Edinburgh: The Scotch Whisky Experience

Schotland 16 januari 2017

Afgelopen weekend was het weer zo ver; mannenweekend. Een aantal weken geleden kwam op TravelBird een leuk appartement in Edinburgh voorbij en dat werd zonder verder onderzoek geboekt. Dit bleek geen verkeerde keuze, want wat hebben we het leuk gehad!

Als je aan Schotland denkt, is de kans vrij groot dat je dan ook direct aan whisky denkt. Dat deden wij in ieder geval wel! En laten ze in Edinburgh nou nèt een Scotch Whisky Experience hebben. Vanuit ons appartement maakten we de dag van te voren een reservering. Achteraf gezien hadden we dit beter wat eerder kunnen boeken want de tour van zaterdag zat al vrij vol. We waren genoodzaakt om de tour van 11:00 te reserveren. Niet ideaal maar dat was voor ons absoluut geen showstopper.

The Scotch Whisky Experience bestaat uit verschillende onderdelen. Het eerste onderdeel is een rit in een whiskyvat door een virtuele distilleerderij. Tijdens deze interactieve rit wordt uitgelegd hoe Schotse whisky gemaakt wordt.

Vervolgens kom je in een ruimte waar je op een groot scherm een indrukwekkende video te zien krijgt over de verschillende regio’s waarin men whisky maakt. De verschillende regio’s hebben veel invloed op de smaak van de whisky. Een kaartje met de geuren bij de betreffende regio’s helpen je om alvast een keuze te maken voor het volgende onderdeel. Proeven!

In de proefruimte wordt er met behulp van een filmpje en hologrammen uitgelegd wat het verschil is tussen een ‘blend’ en ‘single malt’. Vervolgens kies je een regio waarvan de eigenschappen je het meest aanspreken en krijg je een proefglaasje ingeschonken. De kunst van het proeven wordt uitgelegd en vervolgens kun je de indrukwekkende whisky verzameling bekijken.

Beviel de whisky uit jouw regio of ben je toch benieuwd geworden naar de smaak van een andere regio? Aan de bar kun je erg veel verschillende whisky’s proeven die duidelijk opgedeeld zijn in de verschillende regio’s. Daardoor is er voor zowel de beginner als liefhebber genoeg te ontdekken. Als je smaakpapillen voldaan zijn kun je nog een kijkje nemen in de whisky winkel om van de zojuist ontdekte whisky toch maar een hele fles aan te schaffen. ;-)

Er zijn verschillende tours. De tour die wij gedaan hebben heet ‘The Silver Tour’. Deze tour duurt ongeveer 50 minuten en kost £15,-

https://www.scotchwhiskyexperience.co.uk/
354 Castlehill, Edinburgh

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populair op Travly