Travly’s tip in Antwerpen: Plein Publiek

België 16 oktober 2017

Afgelopen vrijdag ben ik met vrienden een dagje naar Antwerpen geweest. En je raadt het al, we zijn niet heel cultureel bezig geweest ;-). Na een lekker stoofpotje belandden we (weer) in verschillende barretjes. Toen we ons afvroegen waar we een beetje leuk op stap konden, kregen we van verschillende mensen hetzelfde antwoord: Plein Publiek. Tips van locals moet je natuurlijk altijd serieus nemen dus wij gingen maar eens een kijkje nemen…

Het concept

Nadat de Fierensblokken enkele jaren leeg hebben gestaan, heeft Plein Publiek zich er tijdelijk gevestigd. Het concept is simpel. Plein Publiek verandert met de seizoenen mee. Vier keer per jaar hebben ze een nieuwe menukaart met ingrediënten van dat seizoen. Ook wordt het interieur aan het seizoen aangepast. Al snel won Plein Publiek aan populariteit en 27 oktober vieren ze hun tweejarig bestaan. En die populariteit is meer dan terecht. Want naast het leuke concept is het ook nog eens een enorm toffe plek!

Uitstraling

Als je de Fierensblokken van boven zou bekijken lijkt het gebouw op de letter o. De binnentuin wordt omringd door het modernistisch gebouw waar vroeger appartementen in zaten. De oude appartementen zien er verlaten uit. Een groot contrast met de grote glazen Serre in de binnentuin waar het bruist van het leven. In de Serre zie je veel planten en hout. Vanuit de Serre kijk je door het glazen dak naar de oude gevels. En die combinatie werkt erg goed!

De Serre

Overdag bevindt zich in de Serre een restaurant. Daarnaast worden er allerlei evenementen georganiseerd. Zo kun je bijvoorbeeld elke donderdag naar ‘overwerkt’. Mensen komen dan uit het werk naar Plein Publiek om een cocktail te drinken. Ook worden er comedy-avonden, toneelavonden en piano-battles gehouden. Op vrijdag- en zaterdagavond kun je er uiteraard terecht voor een leuke stapavond. Tijdens die stapavonden worden naast de Serre, de oude balkons en trappenhuizen verlicht in afwisselende kleuren. Zo vormt het opnieuw één geheel.

Kunst/Werk

De appartementen zien er van buiten af misschien leeg uit, maar de werkelijkheid is anders. Achter die oude muren zit Kunst/Werk. Dit initiatief biedt ruimte aan kunstenaars en ondernemers. Er wordt hier vergaderd door jonge ondernemers en geoefend door muzikanten. Ook kun je hier exposities van kunstenaars bekijken. Kortom, volop cultuur in Plein Publiek.

Congé

Naast die toffe Serre en de cultuur van Kunst/Werk kun je ook bij Plein Publiek terecht als je op zoek bent naar een gezellig café. Congé is een combinatie tussen een buurtcafé waar je zomaar even binnen loopt en een hippe cocktailbar. Ga zitten op de banken die gemaakt van zijn oude reiskoffers en geniet van een biertje of verse cocktail.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook eens een kijkje gaan nemen? Check de Facebook-pagina van Plein Publiek voor de komende evenementen. Wij hebben het er erg naar onze zin gehad!

http://pleinpubliek.be
Van Craesbeeckstraat 33, Antwerpen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

Populair op Travly