Tips voor een heerlijk weekend in Gent

België 2 augustus 2016

In juli ben ik samen met Ronny een weekend in Gent geweest. Wat ons betreft de leukste stad van België! De combinatie van karakteristieke gebouwen en sfeervolle terrassen is wat ons betreft perfect. Als je een trip naar Gent plant, kijk dan even naar onze tips en doe er je voordeel mee!

#1 Heerlijk slapen

Onze AirBnB was echt fantastisch! Een heel mooi appartement in hartje Gent. Erg licht, moderne keuken en een klein balkon voor de zonnige dagen. Het appartement boek je voor ongeveer 95 euro per nacht via AirBnB.

#2 Varen over de Leie

Op een kleine boot varen over de Leie in Gent, dat hoort er echt bij! De gids vertelt je vol passie interessante feitjes over de stad. Voor 7 euro per persoon maak je een boottripje van ongeveer 40 minuten. Aanrader!

#3 Gratis parkeren

Bespaar op parkeerkosten en drink een extra biertje op het terras! Net buiten Gent heb je diverse P+R parkeerplaatsen waar je gratis mag staan. Openbaar vervoer is altijd dichtbij en je staat dus zo in de binnenstad. Wij hebben zelf geparkeerd bij P+R Gentbrugge en pakten vanuit daar de tram naar de stad. Neem wel kleingeld mee voor het kopen van een tramkaartje.

#4 Eet een Gentse wafel

Maar let op waar je deze koopt! De prijzen verschillen enorm. Zo kocht ik een Gentse wafel met aardbeien en slagroom en bleek dat deze 8 euro kostte. Op andere plekken heb ik ze gezien voor 3 euro. Slim om dus even te vergelijken voordat je jezelf verwent met deze lekkernij!

#5 Drink een biertje op het Sint Veerleplein

Op dit plein waren wij het meeste te vinden tijdens ons weekend in Gent. Gezellig druk, maar niet te vol. Daarnaast meerdere cafés met allemaal ruime keuze uit bier en wijn. Je kijkt uit op het Kasteel Gravensteen. Leuke plek!

#6 Slurpen uit een flinke kom soep

In Gent vind je enkele tentjes die soep verkopen. Lekker als je even op wilt warmen of als je gewoon een lichte avondmaaltijd wilt omdat je al zoveel hebt geborreld op het terras. ;-) Onder andere bij Souplounge en bij SOUP’R heb je de keuze uit diverse dagsoepen. Je kiest wat je er allemaal in wilt hebben (balletjes, croutons, groenten, etc) en je krijgt er een broodje en stuk fruit bij. Slurpen maar!

Heb jij nog een leuke tip voor een bezoek aan Gent?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populair op Travly