Leuk & goedkoop: Verken Parijs per fiets!

Frankrijk 15 augustus 2014

Parijs is de stad van de liefde. Rode wijn, baguettes, de Eiffeltoren, overal lichtjes, de Seine, Parijs heeft het allemaal! Deze romantische stad is een populaire bestemming onder jong en oud. Helaas kan een weekendje Parijs duur uitpakken… Gelukkig kun je zonder concessies te doen op je plezier toch al wat besparen. Bijvoorbeeld door met de fiets Parijs te verkennen. Het kost je nog geen 2 euro!

Hoe werkt het?

In Parijs kun je voordelig gebruik maken van de fietsen van Velib. Verspreid over de stad vind je 1.800 fietsstations vanwaar je een fiets uit het rek kunt halen. Iedere 300 meter is er zo’n fietsstation, dus je bent altijd dichtbij. Bij ieder station staat een selfservice zuil waar je een 24-uursticket kunt kopen. Vervolgens selecteer je welke fiets je mee wilt nemen en deze komt vrij. Vervolgens kun je heerlijk fietsen totdat je het beu bent. Je plaatst de fiets dan gewoon in een willekeurig ander fietsstation van Velib. Heel eenvoudig!

Wat kost het?

Op deze manier een fiets huren is echt goedkoop. Een 24-uursticket kost 1,70 euro. Wil je langer gebruiken maken van Velib fietsen, dan is het slim om een weekticket te kopen voor 8 euro. Na het aanschaffen van een ticket kun je een fiets meenemen. Dit is iedere keer de eerste 30 minuten gratis. Heb je dezelfde fiets langer dan een half uur, dan betaal je voor het volgende half uur 1 euro, voor het derde half uur 2 euro en voor elk volgend half uur 4 euro. Vrijwel alle afstanden tussen de bezienswaardigheden van Parijs zijn minder dan een half uur fietsen. Als je de fiets steeds binnen 30 minuten terug zet in een fietsstation, dan kun je de fiets dus de hele dag gebruiken van A naar B voor maar 1,70 euro. Ideaal!

Op de website van Velib vind je een overzicht van alle fietsstations in Parijs. Zo kun je de fiets altijd eenvoudig terug zetten wanneer je dat wil.

Enkele aandachtspunten

  • Je kunt een 24-uursticket of weekticket ter plaatse aanschaffen met een creditcard. Belangrijk dus om deze bij je te hebben!
  • Als je bijna 30 minuten hebt gefietst en je wilt de fiets terugzetten, kan het natuurlijk weleens voorkomen dat het fietsstation van jouw keuze vol is. Dan kun je er je fiets niet kwijt en moet je hem achterlaten bij een ander station. Het is echter wel slim om op de informatiezuil aan te geven dat je hier je fiets af wilt geven. Doordat het station vol is krijg je 15 minuten extra gratis tijd om naar het volgende fietsstation te fietsen. Op de informatiezuil vind je ook welke fietsstations in de buurt zijn en welke daarvan nog plek heeft. Handig!
  • Het is belangrijk dat je de fiets goed terug zet in een station, anders blijft je fietstijd doorlopen. Om zeker te weten dat je fiets goed in het station is geplaatst, kun je een bonnetje laten uitprinten of proberen een andere fiets te nemen. Zo weet je zeker dat het goed is gegaan en voorkom je verrassingen achteraf.

Tijdens onze stedentrip naar Parijs waren we erg blij met deze mogelijkheid. Op de fiets zie je veel van de stad, je bent actief bezig en je bent snel van de ene op de andere plek. Wat ons betreft een aanrader!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populair op Travly