Vietnam

Vietnam is een land vol hoogtepunten! In het noorden trek je door de groene rijstvelden bij Sapa, vaar je door het indrukwekkende karstgebergte bij Halong Bay en ontdek je de chaotische hoofdstad Hanoi. Onderweg naar het zuiden verbaas je je in de gigantische grotten van Phong Nha, stop je een aantal dagen in het sfeervolle Hoi An (backpackers favoriet!) en geniet van je de natuur rondom Dalat. Je sluit af in de grootste stad van het land, Ho Chi Minh City, waar je meer leert over de Vietnamoorlog. Gaat het bij jou ook al kriebelen?

Praktische informatie Vietnam

Blogs over Vietnam

0

De leukste manier om Halong Bay te verkennen – een boottocht vanaf Cat Ba

Met honderden rotseilandjes her en der in de zee is Halong Bay een top highlight in Vietnam. Vrijwel alle Vietnam-reizigers brengen een bezoek aan deze magisch mooie plek. Vooral met een boot tussen de rotsen door varen is een geliefde activiteit. Helaas kiezen zoveel mensen hiervoor, dat je soms meer boten dan rotsformaties ziet in Halong Bay. Daarbij komt ook nog dat er aan deze overbevolkte tours een behoorlijk prijskaartje hangt. Gelukkig kan het ook anders!

1

Het mooiste uitzicht over Halong Bay heb je vanaf dit geheime uitkijkpunt!

Honderden puntige rotsformaties in de blauwe zee, Halong Bay is een waar walhalla voor natuurliefhebbers. Dit unieke landschap in het noorden van Vietnam is misschien wel de grootste trekpleister van het land. Met een boottocht kun je tussen de imposante rotsen varen en vanaf het eiland Cat Ba kun je vanaf 177 meter hoogte genieten van het uitzicht over de rotseilandjes van Lan Ha Bay. Maar, het mooiste uitzicht heb je toch echt vanaf Bai Tho Mountain. Officieel is het geen uitkijkpunt meer en veel mensen weten daardoor niet hoe je er alsnog op kunt. Wij delen een geheimpje!

Beziens­waardigheden Vietnam

Phong Nha-Ke Bang National Park

Vietnam

Sapa

Vietnam

Ho Chi Minh City

Vietnam

Hoi An

Vietnam