Vietnam

Vietnam is een land vol hoogtepunten! In het noorden trek je door de groene rijstvelden bij Sapa, vaar je door het indrukwekkende karstgebergte bij Halong Bay en ontdek je de chaotische hoofdstad Hanoi. Onderweg naar het zuiden verbaas je je in de gigantische grotten van Phong Nha, stop je een aantal dagen in het sfeervolle Hoi An (backpackers favoriet!) en geniet je van de natuur rondom Dalat. Je sluit af in de grootste stad van het land, Ho Chi Minh City, waar je meer leert over de Vietnamoorlog. Gaat het bij jou ook al kriebelen?

Praktische informatie Vietnam

Blogs over Vietnam

0

Het visum voor Vietnam | Alle info op een rij

Met highlights als Halong Bay, de rijstvelden bij Sapa, het sfeervolle stadje Hoi An en de imposante grotten van Phong Nha durven we wel te beweren dat Vietnam een topbestemming is. En dan hebben we het nog niet eens over het lekkere eten! Tijdens onze wereldreis hebben we fantastische weken gehad in dit Aziatische land en we kunnen je een reis naar Vietnam van harte aanraden. Er is wel iets wat je voor je reis even moet regelen: je visum. In dit blog lees je alles over de verschillende soorten visa en hoe je je visum aanvraagt. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan bij de grens!

1

Hier moet je naartoe in Hoi An | 9 tips voor het leukste stadje van Vietnam

Hoi An is een heerlijke stad in Centraal-Vietnam. Gekleurde lampionnen, schattige bruggetjes, smalle straatjes en historische gebouwen maken Hoi An misschien wel het sfeervolste stadje van Zuidoost-Azië. Het is zo’n typische plek waar je langer blijft hangen en precies dat gebeurde ook bij ons. Uiteindelijk hebben we een week doorgebracht in Hoi An en ons geen seconde verveeld. Op een paar plekken kwamen we steeds weer terug. Voor ontbijt, een wijntje of om te smullen van Franse kazen bijvoorbeeld. Onze favoriete plekken en activiteiten verklappen we graag aan je!

0

Dit vinden wij van de populaire scootertocht van Hué naar Hoi An | Via de Hai Van Pass

Op tientallen blogs lazen we lyrische verhalen van backpackers die met de scooter van Hué naar Hoi An (of andersom) rijden. Teksten als “het hoogtepunt van mijn reis door Vietnam” en “de mooiste kustroute ter wereld” komen meer dan eens voorbij. Je zult begrijpen: onze verwachtingen van deze rit werden met de minuut hoger. Ook de wereldberoemde Hai Van Pass – één van de mooiste kustroute ter wereld volgens TopGear – ligt op de route. Reden genoeg om een tussenstop te maken in Hué en de volgende dag op de scooter te stappen naar Hoi An. We nemen je mee op deze scootertocht!

Beziens­waardigheden Vietnam

Dalat

Vietnam

Ninh Binh

Vietnam

Mui Ne

Vietnam

Phong Nha-Ke Bang National Park

Vietnam