Indonesië

Groene rijstvelden, indrukwekkende vulkanen en idyllische eilanden, dat is slechts een greep uit alle highlights van Indonesië. De eilandenarchipel heeft werkelijk alles voor een onvergetelijke reis! Prambanan en Borobudur zijn absolute culturele hoogtepunten. Het Bromo nationaal park en het onontdekte eiland Flores laten je de schoonheid van de natuur zien. Aan het einde van je reis rust je nog even heerlijk uit op de hagelwitte stranden van de Gili eilanden. Alle ingrediënten voor een topreis!

Praktische informatie Indonesië

Blogs over Indonesië

0

Psst, we verklappen een geheimpje | Dit zijn de Secret Gili’s van Lombok

Als we het hebben over de Gili eilanden van Indonesië, dan gaat het in principe over de drie kleine eilandjes vlakbij de noordwest kust van Lombok. Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan hebben zich ontpopt tot topbestemmingen tijdens een rondreis of vakantie in Indonesië. Maar de Secret Gili’s, die kennen nog niet veel mensen. De piepkleine eilandjes liggen een paar kilometer van de kust in het zuidwesten van Lombok en zijn een absolute oase van rust. Er zijn geen wegen, geen winkels en er is geen wifi. Wat er wel is? Verlaten stranden, onbewoonde eilandjes, bijzonder koraal en heel veel felgekleurde vissen. Relax & unwind, dat motto past hier wel!

0

4 redenen waarom je naar het eilandje Gili Air in Indonesië wil

Vlakbij de kust van Lombok liggen drie kleine vakantie eilandjes: Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air. Op Gili Trawangan kom je vooral terecht tussen de strandtenten waar er tot in de vroege uurtjes gefeest wordt en op Gili Meno bevind je je in een oase van rust. Gili Air zit daar precies tussenin. Levendig, leuk en gezellig, maar niet alleen maar zon, zee en drank. Wij hadden 4 heerlijke dagen op het kleine eiland en vertellen je waarom!

1

De Rinjani vulkaan op Lombok beklimmen | Over de huidige situatie & onze ervaring

Het kleine eiland Lombok heeft een imponerende highlight: de 3.726 meter hoge Rinjani vulkaan. En ondanks dat de vulkaan nog steeds actief is, kun je deze beklimmen. Of kón je deze beklimmen. De krachtige aardbeving die Lombok in de zomer van 2018 trof heeft ontzettend veel schade toegebracht aan het eiland én aan de wandelpaden naar de top van de vulkaan. Wij zochten uit of en hoe je Mount Rinjani nog op kunt en vertellen je over onze ervaring op deze bijzondere plek.

Beziens­waardigheden Indonesië

Ujung Kulon

Indonesië

Borobudur

Indonesië

Pulau Weh

Indonesië

Pangandaran

Indonesië