Argentinië

Argentinië is één van de veelzijdigste reislanden in Zuid-Amerika. Er is namelijk veel meer te beleven dan de indrukwekkende Iguazu Falls. Argentinië heeft gezellige steden zoals Buenos Aires en Cordoba en je kunt er genieten van zon, zee en strand. Aan de andere kant van het land waan je je echter tussen besneeuwde bergtoppen en enorme gletsjers. In de ruige natuur van Patagonië voel je je dan ineens erg klein. Ook voor liefhebbers van eten & drinken is Argentinië een droombestemming. In Mendoza proef je de beste Malbec wijnen en overal in het land smul je van smakelijke steaks!

Praktische informatie Argentinië

Blogs over Argentinië

0

Een dag hiken naar de beroemde Mount Fitz Roy in Patagonië

Ondanks dat onze benen nog zeer doen van de W-trek in Torres del Paine, trekken we een paar dagen daarna toch alweer onze wandelschoenen aan. We zijn in het dorpje El Chaltén, de uitvalsbasis om de imposante Mount Fitz Roy te bewonderen. Die kans laten we natuurlijk niet aan ons voorbij gaan!

1

Liftend naar de Perito Moreno gletsjer in El Calafate, Patagonië

Wil je enorme gletsjers bewonderen, dan zit je in de Argentijnse stad El Calafate goed. In het nabijgelegen Los Glaciares National Park liggen namelijk 50 (!) gletsjers. De Perito Moreno gletsjer is de bekendste van het park en die wilden wij wel zien. Hij schijnt niet alleen fotogeniek te zijn, maar is ook bijzonder omdat het één van de weinige gletsjers ter wereld is die zich nog verder uitbreidt in plaats van zich terugtrekt. Lees je mee over onze dag bij de Perito Moreno gletsjer?

Beziens­waardigheden Argentinië

Iguazu Falls

Argentinië

Patagonië

Argentinië / Chili

Buenos Aires

Argentinië

El Chaltén

Argentinië